Qesher

A projektről

A világ szinte minden táján léteznek zsidó közösségek, sajátos történelemmel, kultúrával, helyekkel, emberekkel és történetekkel. A Qesher célja, hogy ezeket a különböző zsidó hagyományokat összekösse. A Qesher olyan helyi szakértőket, kutatókat, idegenvezetőket hív meg, akik egyben közösségeik aktív tagjai is, hogy online prezentációban adjanak áttekintést közösségeik történelméről, kultúrájáról és mai tevékenységéről. A közönség általában észak-amerikai, európai és izraeli zsidó emberekből áll, de a részvétel bárki számára nyitott, aki szeretne csatlakozni. A résztvevők lehetőségeikhez és érdeklődésükhez mérten járulnak hozzá az egyes eseményekhez, és az összegyűjtött pénz egy része egy helyi közösségnek vagy projektnek kerül felajánlásra.

Miért fontos?

Miért fontos?

A zsidó közösségek nagyon gyakran elszigeteltek, és nagyon keveset tudnak egymás történelméről és kultúrájáról. A múlt században történt sok migráció miatt az emberek nagyon gyakran még a saját családjuk kultúráját és hátterét sem ismerik. A Qeshernek köszönhetően a közösségek elkezdhetik megismerni a világ más zsidó csoportjainak valóságát, gyakran választ találhatnak saját identitásukkal és örökségükkel kapcsolatos kérdéseikre, és kapcsolatba léphetnek azokkal, akik továbbsegíthetik őket ezen az úton. A Qesher teret biztosít ezeknek a kapcsolatoknak, és a résztvevők azt is megélhetik, hogy örökségük ugyanolyan egyedi és fontos, mint az ismertebb közösségeké.

Miben különleges?

Miben különleges?

A Qesher arra törekszik, hogy a szokásosnál hosszabb interaktív foglalkozásokat hozzon létre, így lehetőséget teremtve a beszélgetésekre, történetek megosztására és kérdések felvetésére. A résztvevők 3 különböző részvételi díj közül választhatnak, így eldönthetik, hogy a minimumot fizetik, vagy egy nagyobb felajánlással támogatják a Qesher fenntarthatóságát illetve az intézményt, vagy projektet, amelynek az adott előadás után az adomány megy majd. A Qesher ingyenes lehetőségeket is kínál, ilyen például a támogatott projektek bemutatására szolgáló előadások, illetve a háromhavonta megjelenő magazin is. így az emberek a fizetős rendezvényeken kívül is tanulhatnak. A magazin oldalain nem csak az előadókról, a támogatott projektekről és a közösségek történeteiről olvashatnak az érdeklődők, de itt egy-egy résztvevő is lehetőséget kap a saját történetének elmesélésére.

Hasonló projektek

Ez a weboldal cookie-kat használ a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.