Sétafesztivál – Sétál a Budapest

A projektről

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesületben 2018 óta minden ősszel megrendezzük a 3 napos ingyenes Sétafesztivált, amikor péntektől vasárnapig az érdeklődők bebarangolhatják Budapestet profi sétavezetők vagy az adott téma szakértői segítségével. A projekt célja, hogy minél szélesebb körben megismertessük Budapest rejtett értékeit, és ilyen módon még jobban a magunkénak érezzük és vigyázzunk rá, amennyire csak tudunk. Minden évben adott tematika köré szervezzük a fesztivált. 2021-ben Rózsa Péter által írt frissen megjelent könyvünk, a Budapest Zsidó Arca köré csoportosulnak a séták. A fesztivált a könyv bemutatója nyitja meg október 15-én 18 órakor. Idén sem marad el a hagyományos faültetés sem, amivel szintén arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem csak használnunk kell a városunkat, hanem tenni is érte, hogy egyre szebb és fenntarthatóbb életteret teremtsünk magunknak.

Miért fontos?

Miért fontos?

A Sétafesztivál ötletének megszületésekor ezt a mottót választottuk: "Ha megismered, megszereted, ha megszereted vigyázol rá". Ez az alapgondolata a Sétafesztiválnak, amely ugyanúgy igaz a város épített kulturális értékeire, mint a természeti értékekre (ezért ültetünk minden évben egy fát a Sétafesztiválon) és a kulturális programokra is: ezért szervezünk minden évben valamilyen művészeti előadást is, koncertet, színházi előadást, beszélgetést, könyvbemutatót. Reméljük, hogy ezt a szemléletet egyre többen magukévá teszik, ezért is tartjuk fontosnak, hogy a Sétafesztivál programjával minél több fiatalt is megszólítsunk.

Miben különleges?

Miben különleges?

Szerencsére egyre népszerűbbek a városi séták, és most, hogy az utazás is nehezebbé vált, egyre több figyelem fordul a saját közvetlen környezetünk megismerésére. A Mazsike Sétafesztiválja az első olyan rendezvény, amely egy egész hétvégén át a központban tartja a városismeret és kulturális párbeszéd fontosságát. A rendezvényen való ingyenes részvétellel igyekszünk minél szélesebb kör számára elérhetővé tenni az eseményeket és a Sétafesztivál üzenetét.

Hasonló projektek

Ez a weboldal cookie-kat használ a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.