Szevasz Tavaszi Tábor

A projektről

A Szevasz Tavaszi Tábor egy 2011 óta majdnem minden évben megvalósult 4-5 napos ifjúsági tábor. Szervezői a Szarvasi tábor és a 3 Magyarországon aktív zsidó ifjúsági szervezet, a Hanoar, a Somer és a BBYO. Az általában április végén megtartott tábor lehetőséget adott arra, hogy a nyári tábort „kicsiben” kipróbálhassák az újonnan bekapcsolódók, a tábor ismerői pedig ráhangolódhassanak a nyárra. A tábor célja, a közreműködő szervezetek missziójával összhangban, egy olyan közösség létrehozása, melyben a szórakoztató zsidó oktatás ad alapot a saját zsidó azonosságtudat megélésére, a zsidó identitás egyéni építésére és a közösségi élmény átélésére.

Miért fontos?

Miért fontos?

A Szarvasi tábor és az ifjúsági szervezetek sok szempontból egymást kiegészítő tevékenységet végeznek. A Szarvasi tábor nyáron, az ifjúsági szervezetek pedig év közben nyújtanak minőségi informális zsidó oktatást fiataloknak. Többek között ennek a realizációja szülte a közös tábor ötletét, mely egyszerre nyújtott lehetőséget az ifjúsági szervezeti háttérrel rendelkező táborozóknak a Szarvasi tábor megismerésére, a Szarvasi táborból érkezőknek pedig az ifjúsági szervezetek közösségeibe kapcsolódásra. A tábor közösségi élményt nyújtott azok számára is, aki nyáron nem tudnak részt venni a Szarvasi táborban és/vagy év közben nem tudnak bekapcsolódni az ifjúsági szervezetek heti rendszerességű programjaiba.

Miben különleges?

Miben különleges?

Míg a tábor hátterét a Szarvasi tábort működtető JDC biztosította, a programok és az oktatás tervezése, lebonyolítása az ifjúsági szervezetekkel teljes együttműködésben történt. A tábor minden szintjén megjelent a közreműködő szervezetek által nyújtott sokszínűség. A táborozók, a madrichok (ifjúsági vezetők) és a tábor vezetői egyformán kerültek ki a Somer, a BBYO, a Hanoar, és Szarvasi tábor csapatából. A sokrétű közös munka megalapozta a szervezetek közötti szakmai gondolkodást és információcserét, amely azóta is alapja együttműködéseiknek, ezáltal fontos formálója a magyarországi zsidó ifjúsági szférának.

Hasonló projektek

Ez a weboldal cookie-kat használ a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.