Mi Mind Tudunk!

A projektről

A fogyatékossággal élő emberek sok kihívással néznek szembe és ritka, hogy a társadalom integrált részeként éljék életüket. A kampány célja, hogy megmutassák, ők is tudnak teljes életet élni, ha lehetőséget kapnak. “Mi mind tudunk” néven láthatósági kampányt indított több, fogyatékossággal élő emberekkel dolgozó szervezet 2020-ban a fogyatékos emberek világnapja alkalmából. A kampány keretein belül fogyatékossággal élő, a maguk területén sikeres szakembereket mutattak be egyéni történeteken keresztül. Barkó Tamás tárlatvezető, táncos, színész, Tóth Károly színháztörténész és táncművész, Bocskai Gábor kognitív kutató (fotó), Ekler Luca világ- és Európa-bajnok paraatléta, Smodics Hajnalka rendelésfelvevő, Herczeg Erik szoftverfejlesztő, valamint a Freekey csapata adtak betekintést szakmai és személyes életükbe.

Miért fontos?

Miért fontos?

A társadalom gyakran egy passzív, elesett, sajnálatra méltó csoportként gondolkozik a fogyatékossággal élő emberekről, pedig ha ugyanolyan lehetőségeket kapnak az élet különböző területein, mint a többségi társadalom tagjai, akkor ugyanúgy teljes életet tudnak élni, mint bárki más. A Skilly szeretné a fogyatékossággal élő emberekről alkotott képet új tartalmakkal megtölteni és lehetőséget adni nekik, hogy megmutassák a fogyatékosságuk mellett milyen adottságaik, képességeik, erősségeik, sikereik vannak, melyek által a többségi társadalom megláthatja, hogy több a hasonlóság közöttünk, mint a különbség.

Miben különleges?

Miben különleges?

Tudatosan nem kizárólag olyan szervezetek és magánszemélyek partnerségét kerestük a kezdeményezés keretein belül, akik kifejezetten fogyatékossággal élő embereket támogatnak, hanem olyan szervezeteket kértünk fel az együttműködésre, ahol a mindennapi élet természetes része, hogy a többségi társadalom tagjai kapcsolatban vannak, együtt dolgoznak fogyatékossággal élő emberekkel. A Skilly azért dolgozik, hogy különböző szektorok szereplőit összekapcsolja, és ezáltal az ügy minél több közegben jelenjen meg és váljon tényezővé. A szélesebb körű láthatóság által pedig a társadalom közös értékévé válhat a befogadás és a sokféleség. A kampányban résztvevő szervezetek: Skilly, Béta Lab, Freekey, Ízlelő Étterem, SignCoders, Magyar Paralimpiai Bizottság, ArtMan Egyesület.

Béta Lab

Magyar Paralimpiai Bizottság

ArtMan Egyesület

SignCoders

Ízlelő Étterem

Hasonló projektek

Ez a weboldal cookie-kat használ a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.