Hungarian Jews on the Spot

A projektről

A Hungarian Jews on the Spot című sorozat keretében 12 olyan zsidó közösséget, szervezetet, családot, személyt mutatunk be, amely/aki még mindig őrzi valamilyen formában zsidóságát, ápolja egy-egy adott település zsidó örökségét, vagy tevékenységével hozzájárul a hazai zsidó vallási vagy közösségi élethez, annak népszerűsítéséhez. A célunk, hogy ezek az emberek minél nagyobb nyilvánosságot kapjanak. A sorozattal azokat a zsidókat és nem zsidókat szeretnénk elérni, akik érdeklődnek a kultúrák, a zsidó kultúra gyökerei iránt, akiket foglalkoztat, mit és hogyan tud megőrizni a mai, modern élet a régi hagyományokból, és akik a kultúrák egymás mellett élésétre, keveredésére is kíváncsiak.

Miért fontos?

Miért fontos?

Tapasztalataink szerint nagy az érdeklődés az olyan cikkekre, amelyek a zsidó közösség mindennapjait mutatják be, az olvasók szeretnek bepillantást nyerni a hétköznapokba. Ezek az írások megerősítik az olvasót abban, hogy ez a kultúra ma is él, ma is gyakorolható, és a zsidó olvasók számára pozitív példát mutatnak arra, hogyan tudják a zsidóságot a saját hétköznapjaikba beépíteni. A nem zsidó olvasóknak pedig segít abban, hogy közelebb kerüljenek egy másik kultúrához, embercsoporthoz, segíti az együttélést.

Miben különleges?

Miben különleges?

Annak ellenére, hogy az olvasók igénylik az életközeli riportokat, beszélgetéseket, egyre kevesebb idő és energia jut erre a médiában. Ez a sorozat igyekszik egy kicsit pótolni ezt a hiányt, és megmutatni a zsidó közösség izgalmas, de kevéssé ismert oldalait, illetve őszintébben beszélni a hazai zsidóságot érintő kérdésekről. A Hungarian Jews on the Spot nem csupán a hagyományos újságírás eszközeit használja fel, hanem videóriportok illetve Youtube és podcast beszélgetések segítségével próbálja többféle csatornán elérni a közönséget.

Hasonló projektek

Ez a weboldal cookie-kat használ a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.