TIUL

A projektről

Azok számára, akik valaha tanultak héberül vagy jártak Izraelben, ismerősen csenghet a Tiul szó. A héber szó jelentése “utazás, kirándulás”. A Hanoar kereteiben a Tiul egy 1-2 napos kis kirándulást jelent, melyet a tavaszi virágba borult természetben szoktunk megrendezni. Szervezetünk egyik fontos eleme a cserkészet, amelynek gyakorlása megkívánja a városi környezet elhagyását, azt legjobban a “vadonban” lehet megismerni, elsajátítani. Általában könnyen megközelíthető, Budapesttől nem messze eső zöld erdőkbe, kis városokba látogatunk el, hogy közelebb hozzuk a természetet a chanikjainkhoz (szervezet életében résztvevő gyerekek).

Miért fontos?

Miért fontos?

Szervezetünk egyik meghatározó elve a cserkészet. A Tiul-t azért hívtuk életre, hogy ebben a néhány napban teljes erőbedobással tudjuk tanulmányozni természetet, a hozzánk járó gyerekek megtanulják értékelni, gondozni és szeretni a körülöttük lévő élővilágot. Legyen lehetőségük felfedezni a természet adta csodákat miközben akár életre szóló barátságokat is köthetnek. Hiszünk benne, hogy a természet ismerete, azzal való együttélés és közös fejlődés elengedhetetlen az élhető és fenntartható jövő megteremtéséhez.

Miben különleges?

Miben különleges?

A kirándulás a Hanoar életében különleges helyet foglal el. Míg az év többi részében az oktatás a szervezet többi alapelvére (a cionizmusra, judaizmusra és a pluralizmusra) fókuszál, a Tiul során az oktatás a természetközeli életmódra, azzal való együttélésre tanít és gyakorlati tippeket ad ezek mindennapi gyakorlásához. Másik különlegessége talán pont a projekt egyszerűségében rejlik, hiszen egy csapat életvidám kíváncsi fiatal visszalátogat a nagyvárosból az anyatermészetbe, hogy együtt fedezhessék fel a világ rejtett szépségeit. Valamint van valami különleges és csodálatos, ha egy tavaszi estén ezek a gyerkőcök együtt ücsörögnek a tábortűz pislákoló fényénél, figyelik a hullócsillagokat, miközben egyik társuk halkan gitározik.

Hasonló projektek

Ez a weboldal cookie-kat használ a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.