Tandem Mentor Program

A projektről

A Tandem Mentor Program célja fogyatékossággal élő emberek társadalmi részvételének támogatása egyéni mentoráláson keresztül. A projekt keretein belül önkéntes mentorok vesznek részt a Skilly szakmai képzésén, annak érdekében, hogy fogyatékossággal élő mentoráltakat felelősséggel és felkészülten támogassanak egyéni céljaik elérésében, ezáltal hozzájárulva a szakmai és személyes önmegvalósításukhoz, valamint egy akadálymentesebb és inkluzívabb társadalom létrejöttéhez. A mentoráltakat olyan mentorokkal kapcsoljuk össze, akik az egyéni képességeik és személyiségük alapján hatékonyan tudják támogatni őket rendszeres mentor-mentorált találkozókon keresztül.

Miért fontos?

Miért fontos?

Fogyatékossággal élő emberek karrierjük támogatása mellett gyakran életvezetési tanácsadást is igényelnek, valamint sok esetben szükségük van meglévő és új képességek fejlesztésére, illetve önbizalmuk és motivációjuk növelésére. A mentorok fejlesztették a mentoráltak szociális és kommunikációs képességeit, önbizalmát, motivációját. Ezáltal növelték esélyeiket a munkaerőpiaci sikeres helytállásban, hozzájárultak társadalmi inklúziójukhoz, a Covid időszakban csökkentették elszigeteltségüket és hozzájárultak az egyéni célok eléréséhez, mint például továbbtanulás, elhelyezkedés a nyílt munkaerőpiacon vagy megkapaszkodás egy új munkahelyen.

Miben különleges?

Miben különleges?

Az egyéni mentorálást nyújtó Tandem Mentor Program egyedülálló szolgáltatás fogyatékossággal élő emberek számára ma Magyarországon. Ahhoz, hogy a Skilly minél több álláskeresőt támogatni tudjon, különleges mentor képzést fejlesztett. A program keretein belül különböző önkéntes szakembereket képzünk, hogy hasznos egyéni támogatóivá válhassanak fogyatékossággal élő embereknek. Erre egy speciális képzési módszertant dolgoztunk ki, amelynek segítségével az önkéntesek megtanulhatják, hogy hogyan készíthetik fel, motiválhatják és segíthetik a mentoráltakat a sikeres elhelyezkedésben. A programban való részvételnek a legfontosabb pillérei az egyéni figyelem, kreativitás, empátia és felelősségvállalás.

Hasonló projektek

Ez a weboldal cookie-kat használ a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.