Zsidó Fiatalok Jövőképe a Közösségről

A projektről

A „Zsidó fiatalok jövőképe a közösségről” egy három részes fórumsorozat volt, melyben a zsidó ifjúsági szervezetek és fiatalokkal vagy fiatalokért dolgozó közösségi szervezetek, programok, projektek képviselői közösen gondolkodhattak a zsidó közösség dilemmáiról, kihívásairól és lehetőségeiről. A fórum résztvevőinek az általános kérdéseken kívül lehetősége volt a tematikus alkalmakon szakmai témákban egyeztetni és vitatkozni. Az első fórumtalálkozó alkalmával a résztvevők közös stratégiai területeket határoztak meg, amelyekkel a további alkalmak foglalkoztak, így került a második alkalommal fókuszba a kommunikáció, a harmadik alkalommal pedig a forrásteremtés és az outreach témája. Ezeket a témákat a résztvevők területek szakemberei segítségével előadásokon, workshopokon, kerekasztal és közös beszélgetéseken, vitákon keresztül sajátíthatták el.

Miért fontos?

Miért fontos?

A zsidó közösségben és közösségi közbeszédben kevés tér jut a közösségi civil szervezeteknek és talán még kevesebb jut általában a fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek, ifjúsági szervezeteknek. Egyeztetési, találkozási és egyéb lehetőségek híján a szervezetek gyakran elszigetelve érzik magukat egymástól, ezzel is csökkentve az együttgondolkodás és az együttműködések lehetőségét. A "Zsidó fiatalok jövőképe a közösségről" fórumsorozat azzal a hosszú távú céllal alakult meg, hogy a fiatalok és a közösség szempontjából releváns és aktuális ügyekben állandó párbeszéd alakulhasson olyan fiatal vezetők között, akik formálói a közösségnek. A fórum munkájában való részvétel, többek között emiatt is, felelősségvállalás egy olyan jövőbeli zsidó közösségért, amely erősebb, hatékonyabb és amelynek szervezeti együttműködőbbek és a párbeszédre nyitottak.

Miben különleges?

Miben különleges?

A fórum egy olyan, előtte soha nem látott sokszínű platformot hozott létre, melyben nem csak a korábban már együttműködő ifjúsággal foglalkozó szervezetek vettek részt, hanem olyanok is, melyek hátterükben, céljaikban, tevékenységükben teljesen eltérőek. Ez a sokoldalúság biztosította, hogy a stratégiai területek kijelölését és azok megvitatását a legtágabban értelmezett „közösség” igényei irányítsák. Résztvevő szervezetek: Átid, BBYO, Hanoar Hatzioni, Hasomer Hatzair, Haver Alapítvány, Hillel Hungary, Marom Egyesület, MiNYanim Program, Mózes Ház, Talmud NOW, Tikkun Olam Csoport.

Hasonló projektek

Ez a weboldal cookie-kat használ a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.