Családi Napok

A projektről

A Családi Napok projekt részét képező személyes és az online foglalkozásokat az egyes ünnepek köré csoportosítottuk, felelevenítve a hozzájuk fűződő történeteket, szimbólumokat, tárgyi kellékeket. Igyekeztünk a művészetterápia eszköztárát is felhasználva kreatív foglalkozásokat, és köréjük kapcsolódó beszélgetéseket szervezni az egyes eseményekre, mert megítélésünk szerint ezek a legalkalmasabbak a fiatalok számára – életkori sajátosságaikat figyelembe véve – a vallás, a kultúra megismerésére, érzelmi befogadására. A foglalkozásokat szervesen egészítették ki a beszélgetések, ahol a résztvevők szabadon, megfelelési kényszer nélkül elmondhatták véleményüket, érzéseiket, ahol értő figyelemmel hallgatták meg őket, ahol átérezhették az ünnepek életükre gyakorolt hatását, valamint a közösséghez való tartozást is.

Miért fontos?

Miért fontos?

A foglalkozások célja az volt, hogy a fiatalabb generáció megismerhesse a zsidó hagyományokat vonzó közösségi programokon keresztül. Olyan fiatalokat és családokat szerettünk volna megcélozni, akik eddig nem követték a zsidó hagyományokat, de érdeklődtek iránta, és örömmel vettek volna részt gyerekeikkel alkalmi programokon, ahol ünnepekről és egyéb, a zsidósághoz köthető tradíciókról hallhatnak, szerezhetnek tapasztalatot. Tettük ezt azért, hogy az ortodox és neológ irányzatok érdeklődését elkerülő, elsősorban világi életet élő és a vallási előírásokat nem szigorúan betartó zsidók igényeinek is megfeleljünk inspiráló és színvonalas kulturális és oktatási programok szervezésével.

Miben különleges?

Miben különleges?

A Bét Orim Hitközség teljes egyenlőségen alapuló és pluralisztikus zsidó élményeket kínál, és zsidó szellemiséget képvisel. Foglalkozásainkra már nem csak Budapestről, de távolabbi településekről is járnak hozzánk tagok és látogatók. E befogadó megközelítésmódnak köszönhetően rendezvényeinken minden korosztály tagjai szívesen vesznek részt, hiszen megszólítva érzik magukat egy valóságban is befogadó közegben. A családi jelleget és a közösségi szellemet egyaránt szolgálták a közös családi játékok, melyek során szülők és gyermekeik játékos formában ismerkedhettek meg a zsidó hagyományokkal.

Hasonló projektek

Ez a weboldal cookie-kat használ a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.