Luah.hu

A projektről

A luah.hu weboldalon 2016 óta működő közösségi eseménynaptár a magyarországi zsidósággal és a judaizmussal kapcsolatos programok, események gyűjtőhelye. A címlapon mindig az időben legközelebbi 20 program, esemény, ünnep jelenik meg mátrixos elrendezésben, lapozható formában. Az események kereshetők, illetve szűrhetők helyszín és szervezők szerint. Az elmúlt eseményeket a rendszer kereshető formában megőrzi az archívumban. A projekt célja, hogy a programokat, eseményeket egy központi helyen, jól áttekinthető formában tegye elérhetővé a célközönség számára. A célközönség a zsidó közösségi programok, a zsidó kultúra és a judaizmus iránt érdeklődő olvasókat, látogatókat fedi le.

Miért fontos?

Miért fontos?

A zsidó közösségek programjaikat általában saját Facebook-oldalaikon teszik közzé, ezért azok elérhetősége korlátozott, többnyire leszűkül az adott oldal feliratkozói számára. Így a felhasználói szokások, és a közösségen belüli kulturális, politikai, vallási törésvonalak miatt az események, programok promóciója általában egy-egy kulturális buborék határain belül marad, mely megnehezíti az átjárást, a mobilitást, és egymás megértését. A Luah közösségi naptár segítségével minden magyarországi zsidó közösség eseményei, programjai áttekinthetők egyetlen központi helyen, így a látogatók könnyen eligazodhatnak, és választhatnak közülük a saját érdeklődésüknek és időbeosztásuknak megfelelően. Ezen kívül a programszervezők is hasznos információkat találnak ahhoz, hogy a saját eseményeiket megfelelően tudják időzíteni, hogy elkerüljék a más szervezetek programjaival való ütközést.

Miben különleges?

Miben különleges?

A Luah-hoz hasonló projekt nem létezik Magyarországon. A weboldalon futó program különlegessége a teljesen automatizált működés: az oldal saját, beépített robottal gyűjti az eseményeket 7/24-ben, manuális beavatkozás nélkül. A közösségi programok mellett pedig a port.hu és a jegy.hu adatbázisából a célközönséget érdeklő kulturális programokat, koncerteket, előadásokat is listázza. Szintén egyedi megoldás az oldalon, hogy az eseménynaptárt interaktív térképen is megjeleníti, amely a felhasználók számára megkönnyíti a térbeli eligazodást és a navigációt a rendezvény helyszínére. Ezeken kívül közvetlen kapcsolatot biztosít az események forrásához, ezzel is könnyítve a jegyvásárlást vagy regisztrációt, valamint lehetőséget biztosít az elmúlt (archivált) és a jövőbeli események kereshetőségére, melyek helyszín és szervezők szerint is szűrhetők. A Luah.hu asztali és mobil értesítéseket küld a napi programokról a felhasználónak, valamint a címlapon az eseménynaptár mellett egy olyan tematikus hírszemlét is megjelenít, mely a magyar sajtó mellett a világ vezető zsidó hírforrásainak legfrissebb headline-jait listázza.

Hasonló projektek

Ez a weboldal cookie-kat használ a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.