Zsidó Kultúra 2028

A projektről

A Marom 2018-ban létrehozott hosszú távú projektjének célja a magyarországi zsidósággal kapcsolatos kérdéseket tematizáló, progresszív, a résztvevők aktív bevonására építő kulturális és művészeti programok szervezése. Fő tevékenységi köre a kulturális szervezés, kiállítások és egyéb programok szervezése, mentorálás és mikrotámogatás. A zsidó közösségekben nem jártas alkotók összekötése a már tapasztalattal rendelkező művészekkel és kurátorokkal, egy olyan network létrehozatala, amelyben a zsidó művészeti törekvések létrejöttét támogatjuk mind anyagi, mind szellemi háttérrel. A network célközönsége 18-55 év közötti budapesti és vidéki alkotók, szélesebb, látogatói célközönsége pedig a hasonló korosztályban lévő kortárs és független kultúra iránt érdeklődő emberek.

Miért fontos?

Miért fontos?

A ZSK 2028 tevékenysége révén megpróbál maga köré gyűjteni elsősorban olyan képzőművészeket, zenei és színházi alkotókat illetve kulturális programszervezőket, múzeumi szakértőket, kurátorokat, akik szeretnének tevőlegesen részt venni egy új művészeti és kulturális szféra kialakításában, amely kortárs zsidó identitás felvetéseire, problémáira reflektál. Célunk, hogy a közös munka eredményeként olyan alkotásokat fejlesszünk és mutassunk be mind a zsidó közösség, mind az általánosságban a kortárs kultúra iránt érdeklődő közegnek, amelyek új szempontokat vetnek fel a zsidó identitás bemutatására a művészet által.

Miben különleges?

Miben különleges?

A Marom Egyesület egyéb projektjei illetve más zsidó szervezetek sem fókuszálnak kifejezetten a zsidó művészeti munkák felkutatására, fejlesztésére, támogatására és akár bemutatására egyben. A legtöbb esetben a támogatás, illetve a bemutatás található meg más szervezetek programjaiban, amit a ZSK 2028 network csapata által mi kiegészítünk felhívásokkal, illetve szellemi támogatással, amivel úgy hisszük, a projektek jobban ki tudnak fejlődni. Ezek mellett segítjük őket abban is, hogy hazai és remélhetőleg nemzetközi befogadóterekhez, szélesebb körű közönséghez is eljussanak. Célunk, hogy a network csapatunk folyamatosan új tagokkal bővüljön, és ezáltal inspiráljuk az alkotókat a zsidó művészeti közegben új munkák létrehozására és megjelenítésére.

Hasonló projektek

Ez a weboldal cookie-kat használ a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.